Mercedes-Benz S 400 d 4Matic

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 3600
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 5179 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1503 mm
Растојание меѓу оски 3106 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 12.2 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2070 kg
Дозволена тежина 2770 kg
Носивост 700 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R18
Забрзување 0-100 km/h 5.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 177 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост