Mercedes-Benz S 400 d 4Matic L

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 3600
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 5289 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1503 mm
Растојание меѓу оски 3216 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2090 kg
Дозволена тежина 2815 kg
Носивост 725 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/50R18
Забрзување 0-100 km/h 5.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек NEDC 6.5 L
Потрошувачка просек WLTP 6.8 L
Емисија СО2 WLTP 177 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост