Mercedes-Benz S 350 d 4Matic L

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 210 kW (286 КС) / 3400
Вртежен момент 600 Nm при 1200 min-1
Должина 5289 mm
Ширина 1954 mm
Висина 1503 mm
Растојание меѓу оски 3216 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2090 kg
Дозволена тежина 2815 kg
Носивост 725 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/45R19, 285/40R19
Забрзување 0-100 km/h 6.2 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 177 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост