Mercedes-Benz GLS 580 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 376 kW (511 КС) / 5500
Вртежен момент 700 Nm при 2000 min-1
Должина 5207 mm
Ширина 1956 mm
Висина 1823 mm
Растојание меѓу оски 3135 mm
Растојание од подлога 215 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 355 L
Багажник max 2400 L
Тежина на празно возило 2545 kg
Дозволена тежина 3250 kg
Носивост 705 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 5.3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 14.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 8.5 L
Потрошувачка просек NEDC 10.7 L
Потрошувачка просек WLTP 11.7 L
Емисија СО2 WLTP 266 g
Резервоар 90L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост