Mercedes-Benz GLS 450 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 286 kW (389 КС) / 5500
Вртежен момент 500 Nm при 1600 min-1
Должина 5207 mm
Ширина 1956 mm
Висина 1823 mm
Растојание меѓу оски 3135 mm
Растојание од подлога 215 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 355 L
Багажник max 2400 L
Тежина на празно возило 2460 kg
Дозволена тежина 3230 kg
Носивост 770 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 6.2 s
Највисока брзина 246 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.4 L
Потрошувачка просек NEDC 9 L
Потрошувачка просек WLTP 10.1 L
Емисија СО2 WLTP 230 g
Резервоар 90L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост