Mercedes-Benz GLE 450 d 4Matic Coupe

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2989 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 270 kW (367 КС) / 4000
Вртежен момент 750 Nm при 1350 min-1
Должина 4941 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1716 mm
Растојание меѓу оски 2935 mm
Растојание од подлога 200 mm
Круг на вртење 11,9 m
Багажник 655 L
Багажник max 1790 L
Тежина на празно возило 2450 kg
Дозволена тежина 3070 kg
Носивост 620 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 5.6 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 7,6 L
Емисија СО2 WLTP 200 g
Резервоар 85L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост