Mercedes-Benz GLE 450 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 286 kW (389 КС) / 5500
Вртежен момент 500 Nm при 1600 min-1
Должина 4924 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1772 mm
Растојание меѓу оски 2995 mm
Растојание од подлога 205 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 690 L
Багажник max 2010 L
Тежина на празно возило 2220 kg
Дозволена тежина 3000 kg
Носивост 780 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 5.7 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.8 L
Потрошувачка просек NEDC 8.5 L
Потрошувачка просек WLTP 9.1 L
Емисија СО2 WLTP 208 g
Резервоар 85L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост