Mercedes-Benz GLE 400 e 4Matic Coupe

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 185 kW (252 КС) / -
Вртежен момент 400 Nm при - min-1
Должина 4941 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1716 mm
Растојание меѓу оски 2935 mm
Растојание од подлога 200 mm
Круг на вртење 11,9 m
Багажник 510 L
Багажник max 1645 L
Тежина на празно возило 2670 kg
Дозволена тежина 3180 kg
Носивост 510 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 6,1 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.8 L
Емисија СО2 WLTP 19 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 105 km
Досег при возење на струја во град 112 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 31,2 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 100 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 165 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 20 min. (DC станица 60,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост