Mercedes-Benz GLE 400 d 4Matic Coupe

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 3600
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 4939 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1730 mm
Растојание меѓу оски 2935 mm
Растојание од подлога 206 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 655 L
Багажник max 1790 L
Тежина на празно возило 2295 kg
Дозволена тежина 3040 kg
Носивост 745 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/55R19
Забрзување 0-100 km/h 5.7 s
Највисока брзина 240 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 6 L
Потрошувачка просек NEDC 6.9 L
Потрошувачка просек WLTP 7.5 L
Емисија СО2 WLTP 196 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост