Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 235 kW (320 КС) / -
Вртежен момент 700 Nm при - min-1
Должина 4924 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1772 mm
Растојание меѓу оски 2995 mm
Растојание од подлога 205 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 490 L
Багажник max 1915 L
Тежина на празно возило 2655 kg
Дозволена тежина 3260 kg
Носивост 605 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/55R19
Забрзување 0-100 km/h 6.8 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.1 L
Потрошувачка просек WLTP 0.7 L
Емисија СО2 WLTP 18 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост