Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic Coupe

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 145 kW (197 КС) / -
Вртежен момент 440 Nm при - min-1
Должина 4941 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1716 mm
Растојание меѓу оски 2935 mm
Растојание од подлога 200 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 510 L
Багажник max 1645 L
Тежина на празно возило 2730 kg
Дозволена тежина 3230 kg
Носивост 500 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 6.9 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.7 L
Емисија СО2 WLTP 17 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 100 km
Досег при возење на струја во град 113 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 31,2 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 100 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 150 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 20 min. (DC станица 60,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост