Mercedes-Benz GLE 300 d 4Matic

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 180 kW (245 КС) / 4200
Вртежен момент 500 Nm при 1600 min-1
Должина 4924 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1772 mm
Растојание меѓу оски 2995 mm
Растојание од подлога 205 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 690 L
Багажник max 2010 L
Тежина на празно возило 2165 kg
Дозволена тежина 2910 kg
Носивост 745 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 7.2 s
Највисока брзина 225 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.5 L
Потрошувачка просек NEDC 6.1 L
Потрошувачка просек WLTP 7.2 L
Емисија СО2 WLTP 188 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост