Mercedes-Benz GLE 300 d 4Matic Coupe

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 200 kW (272 КС) / -
Вртежен момент 550 Nm при – min-1
Должина 4939 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1730 mm
Растојание меѓу оски 2935 mm
Растојание од подлога 206 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 655 L
Багажник max 1790 L
Тежина на празно возило 2320 kg
Дозволена тежина 2990 kg
Носивост 670 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/55R19
Забрзување 0-100 km/h 6.8 s
Највисока брзина 226 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.9 L
Потрошувачка просек NEDC 7.1 L
Потрошувачка просек WLTP - L
Емисија СО2 WLTP 186 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост