Mercedes-Benz GLC Coupe 300 e 4Matic

Mercedes-Benz GLC Coupe 300 e 4Matic

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) / 6100 min-1
Вртежен момент 320 Nm при 2000 min-1
Должина 4764 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1615 mm
Растојание меѓу оски 2888 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 390 L
Багажник max 1335 L
Тежина на празно возило 2285 kg
Дозволена тежина 2830 kg
Носивост 545 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 6.7 s
Највисока брзина 220 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.5 L
Емисија СО2 WLTP 12 g
Резервоар 49L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 130 km
Досег при возење на струја во град 134 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 31,2 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 100 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 80%: 20 min. (DC полнач со моќност од 60,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост
Financing calculator
Vehicle price (€)
Interest rate (%)
Period (month)
Down Payment (€)
Monthly Payment
Total Interest Payment
Total Amount to Pay