Mercedes-Benz GLC Coupe 300 de 4Matic

Mercedes-Benz GLC Coupe 300 de 4Matic

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 145 kW (197 КС) / - min-1
Вртежен момент 440 Nm при - min-1
Должина 4764 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1615 mm
Растојание меѓу оски 2888 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 390 L
Багажник max 1335 L
Тежина на празно возило 2345 kg
Дозволена тежина 2875 kg
Носивост 530 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 6.4 s
Највисока брзина 219 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.4 L
Емисија СО2 WLTP 10 g
Резервоар 49L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 128 km
Досег при возење на струја во град 136 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 31,2 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 100 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 80%: 20 min. (DC полнач со моќност од 60,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост
Financing calculator
Цена на возило (€)
Interest rate (%)
Period (month)
Down Payment (€)
Monthly Payment
Total Interest Payment
Total Amount to Pay