Mercedes-Benz GLC 400 d 4Matic Coupe

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 3600
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 4731 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1602 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 155 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 500 L
Багажник max 1400 L
Тежина на празно возило 1930 kg
Дозволена тежина 2585 kg
Носивост 655 kg
Приколка со сопирачки 2500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 5.1 s
Највисока брзина 240 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек NEDC 6.3 L
Потрошувачка просек WLTP 7 L
Емисија СО2 WLTP 183 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост