Mercedes-Benz GLC 300 e 4Matic

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 235 kW (320 КС) / -
Вртежен момент 700 Nm при - min-1
Должина 4655 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1639 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 123 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 395 L
Багажник max 1445 L
Тежина на празно возило 2030 kg
Дозволена тежина 2615 kg
Носивост 585 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/65R17
Забрзување 0-100 km/h 5.7 s
Највисока брзина 230 (130 ел) km/h
Потрошувачка просек NEDC 2.2 L
Потрошувачка просек WLTP 2 L
Емисија СО2 WLTP 45 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост