Mercedes-Benz GLC 300 e 4Matic Coupe

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 235 kW (320 КС) / -
Вртежен момент 700 Nm при - min-1
Должина 4731 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1602 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 155 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 350 L
Багажник max 1250 L
Тежина на празно возило 2040 kg
Дозволена тежина 2610 kg
Носивост 570 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 5.7 s
Највисока брзина 230 km/h
Потрошувачка просек NEDC 2.2 L
Потрошувачка просек WLTP 1.9 L
Емисија СО2 WLTP 44 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост