Mercedes-Benz GLC 300 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 200 kW (272 КС) / 3000
Вртежен момент 370 Nm при 1800 min-1
Должина 4655 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1639 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 123 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 550 L
Багажник max 1600 L
Тежина на празно возило 1805 kg
Дозволена тежина 2405 kg
Носивост 600 kg
Приколка со сопирачки 2400 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/65R17
Забрзување 0-100 km/h 6.2 s
Највисока брзина 240 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.1 L
Потрошувачка просек NEDC 7.3 L
Потрошувачка просек WLTP 8.2 L
Емисија СО2 WLTP 186 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост