Mercedes-Benz GLC 220 d 4Matic Coupe

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 143 kW (194 КС) / 3000
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4731 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1602 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 155 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 500 L
Багажник max 1400 L
Тежина на празно возило 1845 kg
Дозволена тежина 2500 kg
Носивост 655 kg
Приколка со сопирачки 2500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 7.9 s
Највисока брзина 217 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.8 L
Потрошувачка просек NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек WLTP 5.8 L
Емисија СО2 WLTP 153 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост