Mercedes-Benz GLB 250 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 165 kW (224 КС) / 5500
Вртежен момент 350 Nm при 1800 min-1
Должина 4634 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1658 mm
Растојание меѓу оски 2829 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 570 L
Багажник max 1805 L
Тежина на празно возило 1670 kg
Дозволена тежина 2205 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 6.9 s
Највисока брзина 236 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек NEDC 7.1 L
Потрошувачка просек WLTP 7.9 L
Емисија СО2 WLTP 180 g
Резервоар 60L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост