Mercedes-Benz GLB 200

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 120 kW (163 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1620 min-1
Должина 4634 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1658 mm
Растојание меѓу оски 2829 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 570 L
Багажник max 1805 L
Тежина на празно возило 1555 kg
Дозволена тежина 2085 kg
Носивост 530 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 9.1 s
Највисока брзина 207 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 6 L
Потрошувачка просек WLTP 7 L
Емисија СО2 WLTP 159 g
Резервоар 52L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост