Mercedes-Benz GLB 200 d 4Matic

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 3400
Вртежен момент 320 Nm при 1400 min-1
Должина 4634 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1658 mm
Растојание меѓу оски 2829 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 570 L
Багажник max 1805 L
Тежина на празно возило 1735 kg
Дозволена тежина 2250 kg
Носивост 515 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 9.3 s
Највисока брзина 201 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.6 L
Потрошувачка просек NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек WLTP 5.8 L
Емисија СО2 WLTP 151 g
Резервоар 60L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост