Mercedes-Benz GLB 180

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 5500
Вртежен момент 200 Nm при 1460 min-1
Должина 4634 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1658 mm
Растојание меѓу оски 2829 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 570 L
Багажник max 1805 L
Тежина на празно возило 1550 kg
Дозволена тежина 2080 kg
Носивост 530 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 9.9 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 6 L
Потрошувачка просек WLTP 7 L
Емисија СО2 WLTP 159 g
Резервоар 52L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост