Mercedes-Benz GLB 180 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 85 kW (116 КС) / 3400
Вртежен момент 280 Nm при 1750 min-1
Должина 4634 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1658 mm
Растојание меѓу оски 2829 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 570 L
Багажник max 1805 L
Тежина на празно возило 1680 kg
Дозволена тежина 2195 kg
Носивост 515 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 11.3 s
Највисока брзина 188 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек NEDC 4.9 L
Потрошувачка просек WLTP 5.5 L
Емисија СО2 WLTP 145 g
Резервоар 52L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост