Mercedes-Benz GLA 250

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 165 kW (224 КС) / 5500
Вртежен момент 350 Nm при 1800 min-1
Должина 4410 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1611 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 143 mm
Багажник 435 L
Багажник max 1430 L
Тежина на празно возило 1540 kg
Дозволена тежина 2070 kg
Носивост 530 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 6.9 s
Највисока брзина 240 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.4 L
Потрошувачка просек NEDC 6.6 L
Потрошувачка просек WLTP 7.5 L
Емисија СО2 WLTP 171 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост