Mercedes-Benz GLA 250 e

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 218 КС
Вртежен момент 450 Nm
Должина 4410 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1611 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 143 mm
Багажник 385 L
Багажник max 1385 L
Тежина на празно возило 1775 kg
Дозволена тежина 2295 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 7.1 s
Највисока брзина 220 km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.7 L
Потрошувачка просек WLTP 1.4 L
Емисија СО2 WLTP 32 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост