Mercedes-Benz GLA 220 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 3800
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4410 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1611 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 143 mm
Багажник 425 L
Багажник max 1420 L
Тежина на празно возило 1615 kg
Дозволена тежина 2135 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 7.4 s
Највисока брзина 222 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.3 L
Потрошувачка просек NEDC 4.8 L
Потрошувачка просек WLTP 5.4 L
Емисија СО2 WLTP 143 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост