Mercedes-Benz G 400 d 4Matic

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 3600
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 4606 mm
Ширина 1931 mm
Висина 1969 mm
Растојание меѓу оски 2890 mm
Растојание од подлога 270 mm
Круг на вртење 13.6 m
Багажник 667 L
Багажник max 1941 L
Тежина на празно возило 2489 kg
Дозволена тежина 3150 kg
Носивост 661 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија Теренец
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 265/60R18
Забрзување 0-100 km/h 6.4 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10 L
Потрошувачка на пат NEDC 8.1 L
Потрошувачка просек NEDC 8.8 L
Потрошувачка просек WLTP 10.7 L
Емисија СО2 WLTP 282 g
Резервоар 100L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост