Mercedes-Benz EQS SUV 500 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 330 kW (449 КС)
Вртежен момент 828
Должина 5125 mm
Ширина 1959 mm
Висина 1718 mm
Растојание меѓу оски 3210 mm
Растојание од подлога 178 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 645 L
Багажник max 2100 L
Тежина на празно возило 2805 kg
Дозволена тежина 3375 kg
Носивост 570 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/45R21
Забрзување 0-100 km/h 5.2 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 20,6 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 658 km
Досег при возење на струја во град 777 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 118,0 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 735 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 300 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 31 min. (DC станица 200,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост