Mercedes-Benz EQS SUV 450+

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 265 kW (360 КС)
Вртежен момент 568
Должина 5125 mm
Ширина 1959 mm
Висина 1718 mm
Растојание меѓу оски 3210 mm
Растојание од подлога 178 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 645 L
Багажник max 2100 L
Тежина на празно возило 2695 kg
Дозволена тежина 3265 kg
Носивост 570 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/45R21
Забрзување 0-100 km/h 6.7 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 19,1 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 709 km
Досег при возење на струја во град 877 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 118,0 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 265 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 568 Nm
Времетраење на полнење 100%: 735 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 300 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 31 min. (DC станица 200,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост