Mercedes-Benz EQS 500 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 330 kW (449 КС)
Вртежен момент 828 Nm
Должина 5216 mm
Ширина 1926 mm
Висина 1512 mm
Растојание меѓу оски 3210 mm
Растојание од подлога 134 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 610 L
Багажник max 1770 L
Тежина на празно возило 2630 kg
Дозволена тежина 3060 kg
Носивост 430 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19
Забрзување 0-100 km/h 4.8 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 17,4 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 711 km
Досег при возење на струја во град 735 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 108,4 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 600 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 300 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 31 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост