Mercedes-Benz EQS 450 4Matic

Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 712 km
Досег при возење на струја во град 736 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 108,4 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 600 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 300 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 31 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост