Mercedes-Benz EQS 350

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 215 kW (292 КС)
Вртежен момент 565
Должина 5216 mm
Ширина 1926 mm
Висина 1512 mm
Растојание меѓу оски 3210 mm
Растојание од подлога 134 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 610 L
Багажник max 1770 L
Тежина на празно возило 2390 kg
Дозволена тежина 2910 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19
Забрзување 0-100 km/h 6.6 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 16,8 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 626 km
Досег при возење на струја во град 698 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 90,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 215 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 565 Nm
Времетраење на полнење 100%: 495 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 255 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост