Mercedes-Benz EQE SUV 350+

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 215 kW (292 КС)
Вртежен момент 565 Nm
Должина 4863 mm
Ширина 1940 mm
Висина 1685 mm
Растојание меѓу оски 3030 mm
Растојание од подлога 131 mm
Круг на вртење 12,3 m
Багажник 520 L
Багажник max 1675 L
Тежина на празно возило 2490 kg
Дозволена тежина 2995 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19
Забрзување 0-100 km/h 6,9 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 18.2 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 614 km
Досег при возење на струја во град 750 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 96,0 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 215 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 565 Nm
Времетраење на полнење 100%: 480 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 255 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост