Mercedes-Benz EQE SUV 350 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 215 kW (292 КС)
Вртежен момент 765 Nm
Должина 4863 mm
Ширина 1940 mm
Висина 1685 mm
Растојание меѓу оски 3030 mm
Растојание од подлога 131 mm
Круг на вртење 12,3 m
Багажник 520 L
Багажник max 1675 L
Тежина на празно возило 2580 kg
Дозволена тежина 3095 kg
Носивост 515 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19
Забрзување 0-100 km/h 6.6 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 18.8 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 553 km
Досег при возење на струја во град 660 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 90,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 215 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 765 Nm
Времетраење на полнење 100%: 495 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 255 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост