Mercedes-Benz EQE 500 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 408 КС
Вртежен момент 858 Nm
Должина 4946 mm
Ширина 1961 mm
Висина 1510 mm
Растојание меѓу оски 3120 mm
Растојание од подлога 102 mm
Круг на вртење 12,5 m
Багажник 430 L
Тежина на празно возило 2475 kg
Дозволена тежина 2980 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 4,7 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 16,8 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 620 km
Досег при возење на струја во град 669 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 90,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 495 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 255 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост