Mercedes-Benz EQE 350+

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 292 КС
Вртежен момент 565 Nm
Должина 4946 mm
Ширина 1961 mm
Висина 1510 mm
Растојание меѓу оски 3120 mm
Растојание од подлога 102 mm
Круг на вртење 12,5 m
Багажник 430 L
Тежина на празно возило 2355 kg
Дозволена тежина 2880 kg
Носивост 600 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 6,4 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка просек WLTP 17,3 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 621 km
Досег при возење на струја во град 688 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 90,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 480 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 255 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост