Mercedes-Benz EQB 300 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 228 КС
Вртежен момент 390 Nm
Должина 4684 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1691 mm
Растојание меѓу оски 2829 mm
Растојание од подлога 154 mm
Круг на вртење 11,7 m
Багажник 495 L
Багажник max 1710 L
Тежина на празно возило 2175 kg
Дозволена тежина 2580 kg
Носивост 405 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R18
Забрзување 0-100 km/h 8,0 s
Највисока брзина 160 km/h
Потрошувачка просек WLTP 18,2 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 421 km
Досег при возење на струја во град 500 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 66,5 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 140 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 385 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 1800 min. (AC шуко 2,3 kW), 375 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 100,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 160 km/h
Сериска опременост