Mercedes-Benz EQA 250

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 140 kW (190 КС)
Вртежен момент 385 Nm
Должина 4463 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1620 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 154 mm
Круг на вртење 11,4 m
Багажник 340 L
Багажник max 1320 L
Тежина на празно возило 2040 kg
Дозволена тежина 2470 kg
Носивост 430 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R18
Забрзување 0-100 km/h 8,6 s
Највисока брзина 160 km/h
Потрошувачка просек WLTP 15,5 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 494 km
Досег при возење на струја во град 625 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 66,5 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 140 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 385 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 1800 min. (AC шуко 2,3 kW), 345 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 100,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 160 km/h
Сериска опременост