Mercedes-Benz E 450 d All Terrain 4Matic (W214)

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2989 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност - kW (367 КС) при -/min
Вртежен момент 750 Nm при -/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1469 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Растојание од подлога 85 mm
Круг на вртење 11,6 m
Багажник 615 L
Багажник max 1830 L
Тежина на празно возило 1990 kg
Дозволена тежина 2675 kg
Носивост 610 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R18
Забрзување 0-100 km/h 4,8 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6,6-5,9 L
Емисија СО2 WLTP 174-155 g
Резервоар 66L
Сериска опременост