Mercedes-Benz E 450 All Terrain 4Matic (W214)

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 280 kW (381 КС) при -/min
Вртежен момент 500 Nm при 3200/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1469 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Растојание од подлога 85 mm
Круг на вртење 11,6 m
Багажник 615 L
Багажник max 1830 L
Тежина на празно возило 2055 kg
Дозволена тежина 2660 kg
Носивост 605 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55 R18
Забрзување 0-100 km/h 4,7 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 8,4-7,6 L
Емисија СО2 WLTP 190-171 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост