Mercedes-Benz E 450 4Matic Coupe

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 286 kW (389 КС) / 5500
Вртежен момент 500 Nm при 1600 min-1
Должина 4835 mm
Ширина 1860 mm
Висина 1428 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 98 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 405 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1965 kg
Дозволена тежина 2505 kg
Носивост 540 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 245/45R18
Забрзување 0-100 km/h 5 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.2 L
Потрошувачка просек NEDC 8 L
Потрошувачка просек WLTP 8.2 L
Емисија СО2 WLTP 187 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост