Mercedes-Benz E 400 e 4Matic (W214)

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 185 kW (252 КС) при 5800/min
Вртежен момент 400 Nm при 3200/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1480 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Растојание од подлога 85 mm
Круг на вртење 12,0 m
Багажник 370 L
Тежина на празно возило 2265 kg
Дозволена тежина 2860 kg
Носивост 595 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55 R18
Забрзување 0-100 km/h 5,3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0,6 L
Емисија СО2 WLTP 14 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 110 km
Досег при возење на струја во град 109 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 25,4 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 95 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 120 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 20 min. (DC станица 55,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост