Mercedes-Benz E 400 d 4Matic

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 3400
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 4935 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 103 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1920 kg
Дозволена тежина 2580 kg
Носивост 660 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R18
Забрзување 0-100 km/h 4.9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.9 L
Потрошувачка просек NEDC 6.1 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 176 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост