Mercedes-Benz E 300 e (W214, 6/2023)

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) при 6100/min
Вртежен момент 320 Nm при 2000-4000/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1480 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Круг на вртење 12,0 m
Багажник 370 L
Тежина на празно возило 2265 kg
Дозволена тежина 2860 kg
Носивост 595 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/40 R19 , 275/35 R19
Забрзување 0-100 km/h 6,5 s
Највисока брзина 234 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0,9-0,6 L
Емисија СО2 WLTP 20-14 g
Резервоар 50L
Сериска опременост