Mercedes-Benz E 300 e T-Modell (W214)

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) при 6100/min
Вртежен момент 320 Nm при 2000-4000/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1470 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Растојание од подлога 85 mm
Круг на вртење 11,6 m
Багажник 460 L
Багажник max 1675 L
Тежина на празно возило 2275 kg
Дозволена тежина 2855 kg
Носивост 580 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/40 R19 , 275/35 R19
Забрзување 0-100 km/h 6,5 s
Највисока брзина 227 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0,9-0,6 L
Емисија СО2 WLTP 20-14 g
Резервоар 50L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 117km
Досег при возење на струја во град 115 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 25,4 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 95 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 120 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 20 min. (DC станица 55,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост