Mercedes-Benz E 300 e 4Matic

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 235 kW (320 КС) / -
Вртежен момент 700 Nm при - min-1
Должина 4935 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 103 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 370 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1990 kg
Дозволена тежина 2650 kg
Носивост 660 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R18, 275/40R18
Забрзување 0-100 km/h 5.8 s
Највисока брзина 245 (130 ел) km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.8 L
Потрошувачка просек WLTP 1.5 L
Емисија СО2 WLTP 35 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост

Mercedes-Benz E 300 e 4Matic

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 235 kW (320 КС) / -
Вртежен момент 700 Nm при - min-1
Должина 4935 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 103 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 370 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1990 kg
Дозволена тежина 2650 kg
Носивост 660 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R18, 275/40R18
Забрзување 0-100 km/h 5.8 s
Највисока брзина 245 (130 ел) km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.8 L
Потрошувачка просек WLTP 1.5 L
Емисија СО2 WLTP 35 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост