Mercedes-Benz E 300 e 4Matic (W214)

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) при 6100/min
Вртежен момент 320 Nm при 2000-4000/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1480 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Круг на вртење 12,0 m
Багажник 370 L
Тежина на празно возило 2265 kg
Дозволена тежина 2860 kg
Носивост 595 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/40 R19 , 275/35 R19
Забрзување 0-100 km/h 6,5 s
Највисока брзина 234 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0,9-0,6 L
Емисија СО2 WLTP 20-14 g
Резервоар 50L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 110 km
Досег при возење на струја во град 109 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 25,4 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 95 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 400 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 120 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица11,0 kW); 80%: 20 min. (DC станица 55,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост