Mercedes-Benz E 300 de

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 143 kW (194 КС) / 3800
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4935 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 103 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 370 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2060 kg
Дозволена тежина 2720 kg
Носивост 660 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R18, 275/40R18
Забрзување 0-100 km/h 5.9 s
Највисока брзина 250 (130 ел.) km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.4 L
Потрошувачка просек WLTP 1.2 L
Емисија СО2 WLTP 32 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 55 km
Досег при возење на струја во град 52 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 13,5 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 90 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 300 min. (AC Schuko 2,3 kW), 90 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач / станица за полнење 7,4 kW)
Највисока брзина при возење на струја 130 km/h
Сериска опременост